Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Monique van de Ven als eerste in ''Verborgen Verleden''

Een algemeen bericht
Geplaatst op: 27 sep 2010 door Dhr. A.J. Coopmans


Heeft u de eerste TV uitzending gemist, kijk dan op: link of bekijk de herhaling op zaterdag 2 oktober a.s om 13.40 uur op Nederland 2.

Veel emotionele ontmoetingen en bezoek aan het Brabantse dorp Zeeland.
U kunt kijken naar het archiefbezoek aan het BHIC in Grave en Den Bosch en het archief van de Jezuieten in Nijmegen.
Met dank aan Eric Hennekam van archiefforum.org
In elke uitzending (acht zondagen op Nederland 2, om 20.15 uur 's avonds) staat een BN┤er centraal. Die doet zelf onderzoek op lokaties waar een stukje familiegeschiedenis te vinden is, bijvoorbeeld archieven of plaatsen waar voorouders woonden en werkten. Nederlands bekendste actrice Monique van de Ven heeft ÚÚn prangende vraag: wat voor man was haar vader? Hij stierf totaal onverwacht, toen Monique vijf jaar was. Nu, meer dan vijftig jaar later, gaat ze op zoek naar zijn geschiedenis. Haar vader was een man die uit een gezin kwam, waar veel van de kinderen werd verwacht. In de archieven ontdekt Monique een verzwegen geschiedenis van gestorven kinderen, die de jeugd van haar vader onmiskenbaar heeft getekend. En bij de emotionele hereniging met haar nicht begint Monique te begrijpen onder welke druk haar vader geleefd moet hebben.

Kijk hier verder in de korte stamboom van Monique: link

Teleac kocht de formule van het succesvolle BBC-programma Who Do You Think You Are. De BBC werkt inmiddels aan de series negen en tien. Ook in landen als Zweden, AustraliŰ, Ierland en sinds kort de Verenigde Staten zijn een of meerdere series uitgezonden.

De titel van het programma is onlangs vastgelegd: Verborgen Verleden, met een ondertitel waarin per uitzending de naam van de hoofdpersoon genoemd wordt. ┤Wie denk je dat je bent┤ is het dus niet geworden, vanwege de negatieve bijklank.

Het Centraal Bureau voor Genealogie deed het vooronderzoek naar de familiegeschiedenis van de BN┤ers en geeft inhoudelijke ondersteuning.

De eerste programma's zijn al opgenomen en Teleac is enthousiast over de verhalen en beelden die dit heeft opgeleverd.

Wekelijks zal vanaf 20.15 uur het voorgeslacht van Monique van de Ven, Gerard Spong, Philip Freriks, Mei Li Vos, Maria Goos, Carry Tefsen, Tommy Wieringa en Youri Mulder centraal staan.

De site www.verborgenverleden.nl is per 1 september 2010 online. Naast het programma verschijnt ook het Verborgen Verleden Stamboomboek. Het boek is het resultaat van samenwerking tussen Teleac, uitgeverij Waanders en het CBG. Vanaf begin september is het verkrijgbaar in de boekhandel, bij Teleac en bij het CBG. Teleac heeft dan uiteraard de nieuwe naam van de gefuseerde omroep.
Het CBG heeft veel research voor het programma gedaan.Vanaf 1 september 2010 kunt u alles erover te weten komen via de website link

Opmerking

Bron: link met dank aan: link

Geplaatst door Dhr. A.J. Coopmans op 27 sep 2010 23.00 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 28 sep 2010 10.09


Aantal malen gelezen: 2048


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 

Zoek in de NGV site
(m.u.v. Bronnen)RSS Agenda
RSS Nieuws
RSS Prikbord
RSS Publicaties
RSS Cursussen

Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |