Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

De Britse afstammingslijn van De Franse President Macron

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 17 jul 2017 door Dhr. J-W. Koten


De Franse president Emmanuel Macron is de directe afstammeling van een Britse Eerste Wereldoorlog, veteraan, de in Bristol-geboren winkelier George William Robertson
De Britse tak van de familie was vrijwel onbekend maar nu in diverse bladen gepubliceerd. Voor de oriëntatie de het voorgeslacht van president Macron zie ook zijn grafische kwartierstaat bij de Prikbord mededelingen hieronder

George woonde het laatste deel van zijn leven in Londen. Hij had uit een eerder
Frans huwelijk 3 kinderen waar hij geen contact mee had en die na een scheiding in Frankrijk bleven De middelste Jacqueline trouwde met de Grootvader Macron. Hij is dus de overgrootvader van de president. Dit betekent dat president Macron technisch een achtste Brits is.


George, geboren in 1887, was een soldaat die een medaille kreeg na de Slag aan de Somme, dichtbij waar Macron's voorouders uit Frankrijk woonden. Tot voor kort wist men weinig van deze Britse achtergrond, gegevens die blijkbaar niet door zijn grootmoeder hem waren verteld.

In een uitgebreide archiefonderzoek in Frankrijk en Groot-Brittannië is vastgesteld dat George na de wapenstilstand in 1918 in Frankrijk woonde en met een lokale vrouw trouwde, Suzanne Julia Amelie Leblond. Na de bruiloft in Abbeville in 1919 werkte George voor de ouders van Suzanne in hun hotel in Amiens, Noord-Frankrijk. Ze hadden drie dochters.
Jacqueline het tweede kind is geboren in juni 1922 in die stad.. George, een slager voor de oorlog scheidden van zijn vrouw in 1928, toen Jacqueline slechts zes was. Al de drie dochters, Simone, Jacqueline en Odette waren allemaal onder de acht jaar. George verhuisde vervolgens naar de buitenwijken van Parijs, en bleek naar verluidt voor het Amerikaanse parfum en cosmetica merk Elizabeth Arden te werken. Hij keerde in de dertiger jaren terug naar Groot-Brittannië, en uiteindelijk vestigde hij zich in Forest Gate, East London en bekommerde zich niet meer om zijn “Franse”.kinderen.

In Londen ontmoette George weduwe Elizabeth Luckin. Zij trouwden in december 1936. Beiden waren 48. Het huwelijkscertificaat zegt dat George was gescheiden.

George en Elizabeth hadden een grossierderij in Forest Gate, Zij woonden samen met een dochter Vera uit Elisabeth’s eerder huwelijk. Vera, trouwde en kreeg, Michael, en later twee dochters Janet en Marilyn. Janet Tinning, 71, beschouwde George als haar eigen opa die zij 'Pop' noemde.

Hoewel Janet wist dat hij eerder in Frankrijk was getrouwd, wist ze nooit dat hij kinderen in Frankrijk had. "Mijn herinneringen aan hem zijn allemaal goed; Hij was een zeer attente, liefdevolle en zachte man.. Dus het was heel raar om te denken dat hij zijn dochters in Frankrijk heeft verwaarloosd."Pop” sterf heel plotseling toen ik negen was en wel in 1956, op 68-jarige leeftijd. Hij is begraven in West Ham Cemetery. Hij heeft geen testament gemaakt,en liet £ 1.737 en 15 shillings (ca 20.000 Fl.) na aan zijn weduwe Elizabeth. Een niet onbelangrijk vermogen in die dagen, nu vermoedelijk minstens een ton waard.

Link>:link

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 17 jul 2017 09.34 Laatste aanpassing door: Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op: 17 jul 2017 20.53


Aantal malen gelezen: 1272


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |