Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

vraag Jan-Willem over ontwikkeling de nieuwe website

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 04 jul 2017 door Dhr. J-W. Koten


naar aanleiding van de nieuwe website

De vorderingen bij de ontwikkelingen van onze website is een mooi en hoopvol bericht, waar ik al lang naar heb uitgekeken. Willen we als vereniging in de toekomst kansen hebben om te overleven dan is een goede website absoluut een voorwaarde. Dit temeer omdat er ook leden zijn die alleen een digitale versie van Gens Nostra ontvangen en onze website het belangrijkste communicatie middel is van de vereniging met de leden. Bovendien gaan steeds meer afdelingen er toe over om hun tijdschriften uitsluitend digitaal te presenteren. Het zou goed zijn wanneer deze dan op den duur bij de afdelingspagina's op onze website gepubliceerd worden met verwijzingen vanaf de hoofdpagina naar deze site.

De site van de toekomst moet ook meer een discussie-platform bieden waar leden onderling elkaar kunnen vinden om te discussiëren waardoor nieuwe initiatieven worden geboren. Eén daarvan is ongetwijfeld het project digitalisering van ons data bezit, dat slechts door samenwerking succesvol kan zijn en waarbij ons netwerk een essentieel onderdeel is. Een belangrijke vraag is of we als vereniging niet méér clouddiensten zouden moeten kunnen aanbieden, desnoods in samenwerking met commerciële instanties of in samenwerking met andere verenigingen op dit gebied. Verder staat het DNA-gebeuren ons te wachten. We zullen moeten nadenken over hoe dit het beste begeleid kan worden en of wij als vereniging en website hier diensten moeten aanbieden,

Ik las vanmorgen dat Windows onderneming duizenden mensen gaat ontslaan. De tijd van de verkoop van software-pakketten voor desktops is voorbij en men gaat nu meer software-pakketten in de cloud aanbieden. Dit is ook voor ons een signaal waar de toekomst naar toe gaat.

Zou het een idee zijn om belangstellenden een kijkje te geven in de nieuwe functionaliteiten die men geformuleerd heeft voor onze nieuwe website? Wellicht komen vanuit deze groep belangstellenden nog nieuwe impulsen!

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 04 jul 2017 08.07 Laatste aanpassing door: Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 04 jul 2017 12.03


Aantal malen gelezen: 512


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |