Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Grote belangstelling voor scanning on demand in Stadsarchief Amsterdam

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 08 jun 2017 door Dhr. A.J. Coopmans


Sinds 1 januari 2017 stelt het Stadsarchief alle scans gratis beschikbaar, waardoor ook het aantal aanvragen voor scanning on demand flink is toegenomen.

Sinds 1 januari 2017 stelt het Stadsarchief Amsterdam alle scans gratis beschikbaar. Dat dit besluit effect zou hebben op het websitebezoek, het aantal downloads en het aantal digitaliseringsverzoeken, was te verwachten. Dat het aantal aanvragen voor scanning on demand zó zou toenemen, was echter niet voorzien.

Langere levertijd
De standaard levertijd voor een scanning on demand opdracht was maximaal zes weken. Door de grote hoeveelheid aanvragen van de afgelopen maanden is dit nu helaas niet haalbaar. De levertijd kan momenteel oplopen tot tien weken. Er wordt hard gewerkt om de buffer aan aanvragen weg te werken en we hopen daarbij op uw begrip. De verwachting is dat in elk geval per 2018 de gebruikelijke levertijd weer gehaald wordt.
20 miljoen scans online.

Het goede nieuws is dat door al uw aanvragen wederom een grote digitaliseringsslag gemaakt wordt. Afgelopen maand bereikten we de magische grens van 20 miljoen scans online. Een geweldige hoeveelheid, waarmee we onze digitale bezoekers steeds beter hopen te bedienen.
Stukken inzien met haast?

Houd u er rekening mee dat het op dit moment langer duurt dan u gewend bent, voordat de scans van uw digitaliseringsaanvraag online beschikbaar komen. Wilt u met spoed een stuk inzien, dan kan het een betere optie zijn om het dit keer niet aan te vragen voor digitalisering, maar langs te komen in onze Studiezaal: Studiezaal.

Archiefbank
Ga naar de Archiefbank : link

Lees verder via de : link

Bron : Stadsarchief Amsterdam, 2 juni 2017

Geplaatst door Dhr. A.J. Coopmans op 08 jun 2017 12.10 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 08 jun 2017 12.13


Aantal malen gelezen: 600


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |