Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

'Historisch Archief Westland' drie maanden dicht, m.i.v. 1 juni 2017

Een bericht van afdeling Delfland en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 25 mei 2017 door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee


Het Historisch Archief Westland verhuist medio augustus dit jaar naar de Gemeentelijke Archiefbewaarplaats in het nieuwe Publiekscentrum aan de Verdilaan in Naaldwijk.

Verhuizing Historisch Archief Westland.

Het gaat om meer dan 3 kilometer archieven en collecties. Deze staan nu nog opgeslagen in de archiefbewaarplaats in het Gemeentehuis Naaldwijk aan de Stokdijkkade èn in de archiefruimten in de voormalige Gemeentehuizen van 's-Gravenzande, Monster en Wateringen.

Alles krijgt straks een plek in de nieuwe archiefkluis, onder optimale condities en in de juiste orde. Om daarvoor te zorgen, moet alles worden verpakt, herverpakt, vernummerd en bestickerd.
Een enorme logistieke operatie, waarvoor archiefinspecteur Marian Hanzens en depotbeheerder Lars Steenbeek de komende maanden alle ruimte nodig hebben die zij kunnen krijgen. "Alles gaat op de schop," zegt gemeentearchivaris Peter Smit, die verantwoordelijk is voor de operatie.

Om de voorbereidingen van de verhuizing verantwoord en ongestoord te kunnen uitvoeren, is besloten om het archief en de leeszaal vanaf 1 juni 2017 voor het publiek te sluiten, voor een periode van zeker drie maanden. Ook de maandelijkse avondopenstelling zal drie maanden worden opgeschort.

Zie: link
en link

Nieuws: na de verhuizing komen de BS-akten online raadpleegbaar.
Tegelijk met de verhuizing wordt op dit moment bij het archief hard gewerkt aan het digitaliseren van de openbare registers met akten van de burgerlijke stand.
Na de verhuizing kunt u de akten van geboorte (tot 1917), de akten van huwelijk (tot 1940) en de akten van overlijden (tot 1967) online raadplegen.
Zie:
link

Geplaatst door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op 25 mei 2017 14.34 Laatste aanpassing door: Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op: 25 mei 2017 19.30


Aantal malen gelezen: 655


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |