Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

De verhuizing van Weesp naar Bunnik verloopt vlot.

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 25 mei 2017 door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee


De foto's van Jaap van Zweeden laten zien wat er allemaal komt kijken voor de verhuizing.

De groene kratten worden niet helemaal volgepakt maar 1 plank uit de bibliotheek komt in 1 krat. Daardoor gaat het inpakken in Weesp en vervolgens het opnieuw inrichten in Bunnik efficiënt en met een uiterst lage foutenkans.Eén team in Weesp voor het inpakken en inladen - met een tweede team in Bunnik voor het uitladen en uitpakken.De 1 miljoen bidprentjes zijn in de nieuwe archiefruimte geplaatst. Op de NGV website kun je onveranderd de gegevens van deze bidprentjes blijven vinden.
De kopiën van de bidprentjes zelf zijn na 1 augustus weer te bestellen.
650 strekkende meter boeken betekent 650 van deze groene kratten!!!De zichtbaarheid van de NGV in Bunnik!Het inpakken in de bezoekersruimte en in de archiefruimte verloopt vlot.

Een foto van donderdag 18 mei 2017 Het gebouw in Weesp moeten we over 10 dagen 'schoon' opleveren. Dat betekent het afbreken van alle stellingen en kasten om ze te verhuizen of om ze af te voeren.Dit is de collectie handmerken. De NGV heeft een omvangrijke verzameling handmerken, de voorlopers van de handtekening. Met onderzoek aan de hand van deze handmerken kunnen familielijnen dikwijls met meerdere generaties worden uitgebreid.Het is 22 mei en alle collecties zijn nu overgebracht naar het nieuwe centrum in Bunnik.
De zaken die een bijzondere behandeling nodig hebben zijn verzameld en worden deze week verwerkt. Dat is inclusief de computers en servers.Geplaatst door Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op 25 mei 2017 00.00 Laatste aanpassing door: Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op: 25 mei 2017 14.47


Aantal malen gelezen: 755


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |