Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Forensisch genealogisch onderzoek in de zaak Nicky Verstappen.

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 23 mei 2017 door Dhr. J-W. Koten


In de lijn der verwachtingen wordt momenteel grootschalig forensisch genealogisch DNA-onderzoek verricht in de zaak Nicky Verstappen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan nu snel. Binnen een paar jaar is genealogisch DNA-onnderzzoek een krachtig hulpmiddel bij de opsporing van misdaden geworden.In de VS worden op diverse universiteiten al opleidingen gegeven in de forensische genealogie.

Het Openbaar Ministerie wil bij vijftienduizend mannen DNA-monsters afnemen in een ultieme poging om de moord op Nicky Verstappen uit Heibloem op te lossen. Dat heeft hoofdofficier van Justitie Roger Bos bekendgemaakt op een persconferentie in Maastricht.

De afgelopen jaren is veel aanvullende informatie binnengekomen, maar dit leidde nooit tot een doorbraak. Daarom gaan justitie en politie nu een verwantschapsonderzoek beginnen. Dat houdt in dat via neven, vaders of broers van de dader een mogelijke match gevonden kan worden. Dit najaar moet het DNA-onderzoek beginnen en vermoedelijk 15.000 mannen in de regio Limburg worden opgeroepen. Als het er van komt, wordt dit het grootste DNA-verwantschapsonderzoek ooit in Nederland. Naast het verwantschapsonderzoek gaat justitie ook mannen die rond de verdwijning van Nicky in de buurt van de Brunssummerheide vakantie vierden, vragen om vrijwillig DNA af te staan.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 23 mei 2017 12.10 Laatste aanpassing door: Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 25 mei 2017 18.00


Aantal malen gelezen: 402


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |