Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

RHC-Eindhoven:Het echtpaar Van Malsen

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 04 mei 2017 door Dhr. J-W. KotenJosephus Hendrikus van Malsen komt als zesjarig jongetje vanuit Ammerzoden naar Helmond met zijn opa, ouders, broertjes en zusjes. Het gezin Van Malsen-van Harssel gaat wonen in het Hemelrijk. Kort na 1900 verhuist het gezin naar de Waardstraat. Vader Van Malsen overlijdt in 1908. Hij is dan nog maar 46 jaar. Daarna verhuist het gezin nog een keer en wel naar de Heistraat. Opa Josephus van Harssel overlijdt in 1915. Kleinzoon Joost van Malsen heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat hij gaat werken. Het bevolkingsregister vermeldt dat hij begint als fabrieksarbeider, later valt te lezen dat hij machinepoetser is.


Op 9 februari 1920 trouwt Joost met Wilhelmina Willems. Ze is weliswaar geboren in Gemert, maar woont met haar ouders in Helmond. Het jonge paar gaat wonen in de Molenstraat op nummer 24. Dat is dicht bij de ouders van Mina, want die wonen op nummer 42. Ze blijven bijna zestien jaar in de Molenstraat wonen. Begin 1936 verhuizen ze naar de Beverstraat. Joost en Mina krijgen zelf geen kinderen. Het RHCe bezit wel een mooie foto waarop zowel Joost als Mina een kind op de arm heeft. Het gaat hier om twee kinderen van de drieling van het gezin Van Houtum, dat ook in de Beverstraat woont.
In 1950 verhuizen ze naar de Tolpoststraat. De laatste jaren van hun leven brengen Joost en Mina door in de Pannehoeve. Joost overlijdt op 28 november 1970, Mina op 11 oktober 1984.
Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 04 mei 2017 09.32
Aantal malen gelezen: 303


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |