Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Android in VS nu populairder dan Windows.

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 05 apr 2017 door Dhr. J-W. Koten


Het gebruik van desktops neemt bij de gewone gebruikers af ten koste van de tablets en de smartphones. Dat heeft consequenties voor de keuze van het besturingssysteem. Het bleek recent dat Microsoft Windows in de VS zijn topplaats heeft verloren en Android het meest populaire besturingssysteem is geworden. StatCounter meldt dat Android nu op 37,93 procent van alle computers draait, terwijl Windows wordt gebruikt op 37,91 procent. Dit verschil lijkt klein. Maar bedenk, dat 5 jaar geleden Android bij slechts 2,4 procent van het wereldwijde internetgebruik werd toegepast.


Men kan stellen dat Android snel groeit terwijl Windows achterblijft. Deze groei van Android berust vooral op de explosieve groei van gebruikers van “smartphones” en tablets. Wat is de impact op de computer-genealogen? Ik denk niet dat Android de totale genealogische markt over een paar jaar zal gaan beheersen, hoewel de groei van Android-systemen zeker de komende tijd nog zal groeien.

Bij de aankoop van uw software moet U op deze ontwikkeling voorbereid zijn. Het merendeel van de grote software-programma’s lopen op Android. Ik noem: Ancestry.com, Familysearch, Family-Tree-MyHeritage, Rootsmagic, Legacy etc.

Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 05 apr 2017 11.17 Laatste aanpassing door: Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 05 apr 2017 17.29


Aantal malen gelezen: 327


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |