Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Digitalisering akten Burgerlijke Stand Streekarchief Midden-Holland

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 02 mrt 2017 door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks


Het streekarchief Midden-Holland werkt - evenals het Gelders Archief en het erfgoed Leiden - samen met Familysearch voor het digitaliseren en ontsluiten van de aanwezige archiefstukken.

In februari is een start gemaakt met het digitaliseren.
"Op termijn komen daardoor de akten van de Burgerlijke Stand, de huwelijksbijlagen en het register van Belgische vluchtelingen beschikbaar via onze website.

Op deze wijze willen we voorzien in de grote vraag van onze klanten naar deze bestanden.Alleen scannen is natuurlijk niet genoeg; de akten moeten ook digitaal doorzoekbaar gemaakt worden. Nog niet op naam toegankelijk gemaakte akten zullen dus ontsloten worden Ún bestaande indexen die nu op onze website doorzoekbaar zijn worden gekoppeld aan de scans.

Het scannen vindt plaats in samenwerking met FamilySearch. Ook op hun website zullen de scans straks ter beschikking komen. Wilt u meer weten over dit digitaliseringsproject en de samenwerking met Familysearch, bekijk dan onze veelgestelde vragen.(link)

Voor het indexeren en koppelen van gegevens aan de scans gaat het streekarchief later dit jaar een vrijwilligersproject starten. Wilt u meehelpen? Volg dan de berichtgeving van het streekarchief via deze website, nieuwsbrief of sociale media. U kunt zich ook alvast opgeven via onderstaand mailadres.

Vanaf eind februari zal een deel van de akten van de Burgerlijke Stand-akten, de huwelijksbijlagen en het register van Belgische vluchtelingen tijdelijk niet raadpleegbaar zijn. De akten van de Burgerlijke Stand zijn op de studiezaal in de Chocoladefabriek in Gouda in deze periode wel gewoon beschikbaar op microfiche. Wilt u weten of een specifieke akte of register ter inzage is? Neemt u dan contact op met het streekarchief via info@samh.nl. "

Geplaatst door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op 02 mrt 2017 13.33
Aantal malen gelezen: 571


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |