Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

18 maart: Verborgen Verleden met Herman Finkers

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 28 feb 2017 door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks


Bijna iedereen kent Herman (Hermenegildus Felix Victor Maria) Finkers. Hij is een Nederlands cabaretier en zanger uit Twente. Hij kenmerkt zich door een droge humor en het gebruik van woordgrappen. Hij publiceerde ook een sprookjesboek over sinterklaas, bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Op 18 maart a.s. is hij om 20.25 uur op NPO 2 te zien in de eerste aflevering van het niewe seizoen van de genealogie-serie Verborgen Verleden.


foto: NTR

'Andere tijden' schrijft over deze aflevering:

"Als cabaretier Herman Finkers aan de zoektocht naar zijn voorouders begint, gaat hij ervan uit dat hij die tocht wel per fiets kan afleggen. Hij vermoedt dat hij vanuit Twente in ieder geval de IJssel niet zal hoeven oversteken. Zijn voorouders zijn immers allemaal echte Tukkers, al generaties lang geworteld in Almelo en directe omgeving.

Voor een deel is dat ook waar, maar wanneer Herman wat dieper in zijn familiegeschiedenis duikt, komt hij toch voor verrassingen te staan en moet hij meer kilometers maken. In ieder geval te veel voor de fiets.

Aan het eind van zijn tocht concludeert Finkers: ‘Er is best heel veel leed voorbij gekomen en daarom vind ik het eigenlijk wel bewonderenswaardig en ook wel verbazingwekkend dat ik uit zo’n vrolijke familie kom.’ De droge humor van Herman Finkers lijkt uit misère geboren."

Geplaatst door Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op 28 feb 2017 20.41 Laatste aanpassing door: Dhr. M.W.G.A.H. Hendriks op: 01 mrt 2017 10.10


Aantal malen gelezen: 722


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |