Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Vandaag is de website WieWasWie vernieuwd, in 2016 waren er 3,9 miljoen bezoekers !

Een bericht van afdeling en van landelijke betekenis.
Geplaatst op: 03 feb 2017 door Dhr. A.J. Coopmans


WieWasWie zet familiegeschiedenis nog beter op de kaart.

Het vernieuwde WieWasWie.nl is sinds vandaag 3 februari 2017 als bètaversie online. Met deze nieuwe website maakt WieWasWie het stamboomonderzoekers eenvoudiger online onderzoek te doen naar hun familiegeschiedenis.
De interesse voor familiegeschiedenis is groot. In 2016 bezochten maar liefst 3,9 miljoen onderzoekers WieWasWie! In samenwerking met ruim twintig (archief)instellingen groeide de database van WieWasWie de afgelopen jaren uit tot ruim 125 miljoen persoonsvermeldingen in ruim 46 miljoen akten. En de website blijft doorgroeien: er komen meer collecties online beschikbaar en steeds meer archieven ontsluiten delen van hun collecties via WieWasWie. Met het nieuwe WieWasWie.nl hoopt het CBG geïnteresseerden in familiegeschiedenis nog beter te kunnen bedienen.

Nieuwe website

Er is gekozen om de bètaversie en de oude website een aantal weken naast elkaar te laten draaien, zodat gebruikers kunnen wennen aan de nieuwe opzet. Het vernieuwde WieWasWie maakt het zoeken door de ruim 46 miljoen akten eenvoudiger. Zo worden de details van een persoonsakte nu getoond in hetzelfde scherm als de zoekresultaten, het is dus niet meer nodig hiervoor een nieuwe pagina te openen om de inhoud van een akte te bekijken. Bovendien kunnen meerdere akten tegelijk onder elkaar worden geopend, wat het vergelijken eenvoudiger maakt. Verder is het nieuwe WieWasWie geschikt gemaakt voor gebruik met smartphones en tablets. Zo kan iedereen waar en wanneer die wil aan zijn stamboom werken. De nieuwe website is te vinden op beta.wiewaswie.nl.


Updates van de databasemanager ( 3 febr. 2017)

Voor akten van de Burgerlijke Stand geldt een tijdelijke geheimhoudingsplicht.Geboorteakten mogen pas openbaar gemaakt worden na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. WieWasWie is afgelopen maand verrijkt met de volgende akteaantallen.
• Geboorteakten van 1913 t/m 1915 uit de gemeente Leiden, van 1915 uit Groningen en van 1916 uit Zeeland, Noord-Brabant.
• Huwelijksakten van 1941 uit Groningen, Leeuwarden, Zeeland, Noord-Brabant.
• Overlijdensakten van 1951 t/m 1962 uit de gemeenten Franeker, Workum en Ooststellingwerf, van 1964 en 1965 uit de pre Groningen, van 1965 uit Noord-Brabant, van 1966 uit Leeuwarden, Zeeland.

Lees verder op de : link

Opmerking

Bron : E-mail van CBG d.d. 3 febr.2017

Geplaatst door Dhr. A.J. Coopmans op 03 feb 2017 19.59 Laatste aanpassing door: Dhr. A.J. Coopmans op: 03 feb 2017 20.02


Aantal malen gelezen: 917


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |