Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Nieuws van de NGV

Bladeren door de nieuwsmeldingen van NGV algemeen: titels - intro's - volledig
Bladeren door nieuwsmeldingen van alle AFDELINGEN (intro's)
Archief / Zoeken

Details nieuwsmelding

Nieuws van Assen: Post van Weldadigheid: genoeg kopij voor een roman

Een algemeen bericht
Geplaatst op: 29 mei 2015 door Dhr. J-W. Koten


Post van Weldadigheid, crowdsourcingproject, is ruim een maand geleden gestart en nu is al 5% van de scans verwerkt. Mooi is ook dat veel deelnemers geboeid zijn door de verhalen die uit de brieven van de Koloniën van Weldadigheid naar voren komen. Bijvoorbeeld over de godsdiensttwisten tussen de protestantse en de katholieke kolonisten. Of over een 11-jarig bedelaarsjongetje uit Amsterdam dat in de Ommerschans ernstig wordt mishandeld door een bedelaarskolonist. ‘Genoeg kopij voor een roman’, Het aardige is bovendien dat het gegevens zijn uit de minderbedeelde klasse, waarvan toch al zo weinig gegevens bewaarde van zijn.

Het archief Drente vraagt vrijwilligers om mee te helpen om de ingekomen brieven uit de periode 1818-1847 doorzoekbaar te maken! Het gaat om 140.000 scans met naar schatting 300.000 persoonsnamen.
Via VeleHanden kunt u meedoen vanuit huis op het moment dat het u het beste uitkomt. Op deze manier zijn al veel archieven toegankelijk gemaakt. Bij het invoeren van de gegevens wordt u terzijde gestaan door het Drents Archief en ‘Kolonioloog’ Wil Schackmann met hulp, tips en wetenswaardigheden. Zijn verhalen kunt u ook volgen in de rubriek van de kolonioloog op onze website.
U kunt zich aanmelden voor het project 'Post van Weldadigheid' via de website van VeleHanden. Ervaring is niet nodig, wel passie voor ons verleden!


Geplaatst door Dhr. J-W. Koten op 29 mei 2015 07.57 Laatste aanpassing door: Mevr. A.P.J. Käyser-van der Zee op: 29 mei 2015 13.58


Aantal malen gelezen: 1188


Als u wilt reageren, dan wel eerst inloggen!

Uw reactie wordt via e-mail verstuurd en op de
website geplaatst.
Uw reactie wordt alleen via e-mail verstuurd

Geen reacties gevonden

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |