Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Tien redenen om lid te worden van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV):

1.        Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken, van de NGV bij voorkeur.

De NGV is een landelijke vereniging met bijna 9.000 vrijwilligers die elkaar helpen met stamboomonderzoek.

2.        De vereniging heeft regionale afdelingen die lezingen, excursies en workshops organiseren. Er is uitwisseling van informatie en er zijn helpdesks voor beginnende onderzoekers.

Nieuwe leden worden op basis van hun postcode ingedeeld bij de afdeling in hun regio. Bijkomend lidmaatschap van een andere regionale afdeling is mogelijk.

regio indeling NGV.jpg

3.        Leden ontvangen tienmaal per jaar het tijdschrift Gens Nostra met landelijk genealogisch nieuws, bespreking van bronnen, genealogieën en kwartierstaten en overzichten van genealogische tijdschriften uit binnen- en buitenland. Leden kunnen hun eigen onderzoekresultaten publiceren in Gens Nostra.

Gens Nostra 2014 nr. 9.jpg

4.        Leden ontvangen tevens het periodiek van de afdeling waarbij zij zijn ingedeeld. Hierin vindt men het regionale genealogische nieuws, informatie over afdelingsbijeenkomsten en tips. Ook hierin kan men in de regel zelf publiceren.

5.        De NGV heeft een Verenigingscentrum in Bunnik met een unieke collectie verzamelingen en naslagwerken, micro-fiches, privé-collecties, familieadvertenties, bidprentjes en een heraldisch archief.

NGV VerenigingsCentrum.png

6.      De NGV heeft een eigen contactdienst. Leden die naar dezelfde namen of bepaalde personen zoeken, kunnen met elkaar in contact komen. Zo helpen leden elkaar en voorkomt men dubbel werk.

samenwerken.jpg

7.         De NGV heeft twee gespecialiseerde interesse groepen voor heraldiek en de familie-organisaties. Heraldiek heeft eigen tijdschrift.

heraldisch tijdschrift.png

8.         De NGV-website geeft actuele genealogische informatie en extra faciliteiten voor leden.

9.        De website van de NGV is voor iedere bezoeker een interactief genealogisch hulpmiddel. NGV-leden krijgen een eigen wachtwoord en daarmee meer faciliteiten. Niet-leden kunnen tijdelijk - als gast - gebruik maken van een beperkt aantal informatieve webpagina’s.

website NGV actueel.png

10.     Leden van de NGV hebben een genealogisch computerprogramma ontwikkeld: GensDataPro. In dit programma kunnen onderzoekresultaten worden vastgelegd. Vervolgens kunnen allerlei rapportages worden gegenereerd. De dienst Computergenealogie verzorgt de productie en promotie van het programma, en de ondersteuning van de gebruikers van GensDataPro.

logo 2 GDP.jpg

Voor gebruikers van andere programma’s zoals Aldfaer en Progen zijn er aparte helpdesks en cursussen.

Nederlandse Genealogische Vereniging
Postadres: Postbus 50,
3980 CB Bunnik
Bezoekadres: Kosterijland 3, 3981 AJ Bunnik
Website: www.ngv.nl
e-mail:info@ngv.nl
tel.: 085 - 105 1199

Informatie over het NGV lidmaatschapBijgewerkt: 29-Jan-2015
Zoek in de NGV site
(m.u.v. Bronnen)RSS Agenda
RSS Nieuws
RSS Prikbord
RSS Publicaties
RSS Cursussen

Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |