Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Welkom bij de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV)

Genealogie is onderzoek naar de geschiedenis van uw voorouderlijk geslacht en de oorsprong van uw familienaam. Het beoefenen van genealogie is, gezien de groeiende populariteit, een boeiende en waardevolle vrijetijdsbesteding, met momenteel zeer veel beoefenaren die hun stamboom trachten samen te stellen, door het opsporen van voorouders en verwanten.

Het verenigingscentrum

U bent nu aangekomen op de website van de grootste genealogische vereniging van Nederland, een vereniging die ongeveer 8.200 leden telt en volledig op vrijwilligers draait. Ons verenigingsgebouw staat in Bunnik. De NGV heeft daar een van de grootste Nederlandse genealogische collecties waar leden en niet leden hun onderzoek kunnen doen. Een greep uit deze collectie: DTB boeken en transcripties, naslagwerken, microfiches, familieadvertenties, bidprentjes, heraldisch archief, enz., enz.,.

Landelijke afdelingen

Verspreid over het hele land zijn er daarnaast nog 27 regionale afdelingen die ook over genealogische collecties beschikken. Deze afdelingen organiseren vele activiteiten voor leden en niet leden. Regelmatig zijn er afdelingsvergaderingen waarbij interessante sprekers worden uitgenodigd. (zie daarvoor onze uitgebreide Agenda) Onze grootste kracht is dat we elkaar binnen deze afdelingen helpen. U kunt ook contacten leggen met mede/genealogen via onze contactdienst en profielen. Onze leden zijn altijd bereid mede/genealogen te helpen waar zij maar kunnen.

Gespecialiseerde diensten

De computer en de IT-diensten zijn onmisbare hulpmiddelen bij de beoefening van de genealogie geworden. Een belangrijke service die we verlenen is assistentie bij het gebruik van de computer bij het genealogische onderzoek. Wij hebben een eigen dienst die voor de hulpverlening bij het computergebruik gespecialiseerd is. Om genealogische gegevens te documenteren hebben we ook een eigen softwareprogramma ( GensDataPro) ontwikkeld. Daarnaast zijn we bezig met de digitalisering van genealogische gegevens. Verder kan de afdeling heraldiek u voorlichten over familiewapens. Daarnaast kunnen wij adviseren over DNA-onderzoek dat de laatste jaren steeds actueler wordt

Onze website

Kijk eens rustig rond op onze website. Als u klikt op de knop website overzicht in de linker-kolom krijgt u een overzicht van al onze activiteiten. U bent ook als niet-lid welkom in het verenigingscentrum of bij een afdelingsavond waar u onze leden kunt ontmoeten. Bij de beoefening van de genealogie zijn deze contacten onmisbaar. De gebundelde kracht binnen onze vereniging biedt u daarom veel voordelen.

klik hier voor: 10 redenen om lid te worden van de NGV

Informatie over het NGV lidmaatschapInformatie voor de belastingdienst

De Nederlandse Genealogische Vereniging is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Dit houdt in dat de NGV geen erf- of schenkbelasting hoeft te betalen over ontvangen erfenissen en schenkingen. Degene die de NGV een schenking doet, kan zijn gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (binnen de daarvoor geldende regels).
Algemene informatie over NGV
Baten en lasten over 2016
Verslag activiteiten 2016

Bijna 8.200 vrijwilligers die elkaar helpen met stamboomonderzoek verspreid over het hele land.

Bijgewerkt: 22-jan-2014
Zoek in de NGV site
(m.u.v. Bronnen)10 redenen om lid te worden van de NGV!


RSS Agenda
RSS Nieuws
RSS Prikbord
RSS Publicaties
RSS Cursussen

Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |