Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Links

Introductie Links -Links per categorie -Links per land/provincie -Zoek Link

Deze sectie bevat 2775 links naar vele sites die betrekking hebben op de genealogie. Rechts ziet u een aantal zeer bekende en populaire genealogische websites.

U kunt overzichten van de links verkrijgen door te zoeken op categorie ,onderzoeksgebied of tekst (het woord moet dan voorkomen in de omschrijving van de link, de URL of de titel van de link).

Deze links zijn verzameld door onze leden. Heeft u ook een link, biedt die dan aan via 'Toevoegen nieuwe Link'. U moet daarvoor wel aangemeld zijn op onze site!
Voor opmerkingen of vragen kunt u contact opnemen met de

Heeft u hier al gekeken?


Zoek-indexen archieven in Nederland - Portal van 1700 organisaties!
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG)
Digitale Stamboom
Explore our Passenger Lists for your Family Ellis Island Immigration Records
Geneaknowhow Internetplatform
Genealogie Online (diverse stambomen online doorzoeken)
GeneaNet:- Wereldwijde gegevens-bank voor personen in genealogiën
Wie was Wie -Ga op zoek naar je voorouders (Iedereen heeft een geschiedenis)
Ga-het-NA: Het Nationaal Archief - Ook Beeldbank en Digitaal
Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland (WGOD)
Familysearch: Discover Your Family History (Record Search)
Openarchieven: doorzoek de genealogische gegevens in Nederlandse archieven'


Links die de laatste 14 dagen zijn toegevoegd of bijgewerkt:


InfoResultatenOmschrijvingGeografie
Startpage: 's werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachineNederland
mWereld
Vortmes websiteFamilie-archief zum Vorde/Vortman(n)/Voortman.
Met Lidmatenregisters Lutherse Kerken in Noord-Holland.
Veelal afkomstig uit het Artland (ten Noorden van Osnabrück)
Duitsland / Nederland
GOV: Genealogisches Orts Verzeichnis DESelect Language:
-Deutsch
-English
-English
-Nederlands
-two other Languages

The precise indentification of places is essential in genealogy. Unfortunately, too few researchers care in identifying places. The project "GOV" was initiated to help historians and genealogists with the management of place references and to provide high quality data for anyone.

Over time GOV will evolve into a valuable resource for genealogists, historians and sociologists that allows unified access to a variety of location-based data, and in particular to the facts that are relevant to the work of genealogists:
•Geographical location of the place (coordinates or a position on a map)
•Several properties of a place (postal code, town-code, etc.)
•Foreign or former names
•Past affiliation (administrative, law, church, etc.)

GOV contains churches, church districts, places, districts, regions, etc.. Internally, an entry is commonly referred to as "GOV object".
Duitsland
Netwerk Oorlogsbronnen: Doorzoek de collecties in Nederland over WO IIKenniscentrum, gefaciliteerd door het NIOD

Het Netwerk Oorlogsbronnen heeft als doel het gebruik van Tweede Wereldoorlog-collecties in Nederland te stimuleren. Door één digitale zoekingang tot alle relevante collecties te ontwikkelen, biedt het Netwerk een overzichtelijke en eenvoudige toegang aan professionele onderzoekers en het brede publiek.
Het Netwerk Oorlogsbronnen verbindt niet alleen collecties, maar ook collectiebeherende organisaties en personen. Door het organiseren van jaarlijkse Netwerkdagen biedt het Netwerk een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaring.
Nederland
Nikkels: Papiermolens en papiermolenaars op de VeluweSite van Jeroen en Gerdien Nikkels.
Allereerst is er een overzicht van alle papiermolens die er op de Veluwe geweest zijn. Deze zijn gegroepeerd naar de beek waaraan ze stonden en dan stroomafwaarts geordend. Hierbij is de Veluwe in vier gebieden verdeeld, te beginnen bij het gebied in en om Apeldoorn waar de meeste papiernijverheid te vinden was, daarna de Noord-Veluwe, vervolgens de Zuid-Veluwe, en tot slot de papiermolens op de West-Veluwe. Het overzicht bevat tevens de index van de genoemde boeken van Hardonk, Voorn en Hagens.

Vanuit het overzicht kun je doorklikken naar de verschillende beken en gebieden, daar worden de molens in meer detail beschreven. Van elke watermolen worden de chronologische feiten genoemd met voor zover bekend de namen van eigenaren, pachters en papiermakers. Tevens is er een kaartje met de (toenmalige) lokatie van de molen.

Er is een aparte index van papiermakers gemaakt, waarin alle namen alfabetisch opgenomen zijn. Van de meeste papiermakers hebben we gezinsbladen toegevoegd. Klik op de nummers achter de namen om bij zo'n gezinsblad uit te komen. Bij elke familie op zo'n gezinsblad staat weer een lijst van de papiermolens waar ze werkzaam geweest zijn. Veel informatie komt uit de genoemde boeken. Het bleek al snel dat er diverse fouten in deze boeken staan. Daarom is het meeste gecontroleerd met gegevens uit archieven. Voor de smeuige verhalen uit het leven van deze papiermakers ben je echt op deze boeken aangewezen.
NL(Gelderland)
Online familieberichtenFamilieberichten.nl is een initiatief van NDC Mediagroep BV, dé vertrouwde bron voor alle familieberichten in Nederland.

Hier kunt u een keuze maken uit een half miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen!
Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.
Nederland

Geselecteerde unieke links: 7
Totaal aantal links in database: 2775
Zoek in de NGV site
(m.u.v. Bronnen)RSS Agenda
RSS Nieuws
RSS Prikbord
RSS Publicaties
RSS Cursussen

Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |