Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Links

Introductie Links -Links per categorie -Links per land/provincie -Zoek Link

Deze sectie bevat 2772 links naar vele sites die betrekking hebben op de genealogie. Rechts ziet u een aantal zeer bekende en populaire genealogische websites.

U kunt overzichten van de links verkrijgen door te zoeken op categorie ,onderzoeksgebied of tekst (het woord moet dan voorkomen in de omschrijving van de link, de URL of de titel van de link).

Deze links zijn verzameld door onze leden. Heeft u ook een link, biedt die dan aan via 'Toevoegen nieuwe Link'. U moet daarvoor wel aangemeld zijn op onze site!
Voor opmerkingen of vragen kunt u contact opnemen met de

Heeft u hier al gekeken?


Zoek-indexen archieven in Nederland - Portal van 1700 organisaties!
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG)
Digitale Stamboom
Explore our Passenger Lists for your Family Ellis Island Immigration Records
Geneaknowhow Internetplatform
Genealogie Online (diverse stambomen online doorzoeken)
GeneaNet:- Wereldwijde gegevens-bank voor personen in genealogiën
Wie was Wie -Ga op zoek naar je voorouders (Iedereen heeft een geschiedenis)
Ga-het-NA: Het Nationaal Archief - Ook Beeldbank en Digitaal
Werkgroep Genealogisch Onderzoek Duitsland (WGOD)
Familysearch: Discover Your Family History (Record Search)
Openarchieven: doorzoek de genealogische gegevens in Nederlandse archieven'


Links die de laatste 14 dagen zijn toegevoegd of bijgewerkt:


InfoResultatenOmschrijvingGeografie
Stamboom KlaversHet begon met de stamboom van de familie Klavers. Inmiddels staat er echter veel meer in mijn bestand...

De publicatie Stamboom Klavers is samengesteld door Joop Klavers. De gegevensverzameling bestaat uit 175.912 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 59.535 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.
NL(Drenthe / Overijssel)
Anglo-German Family History Society The Anglo-German Family History Society welcomes all those who are interested in researching the genealogy or family history of people from the German-speaking parts of Europe who have emigrated over the centuries and settled in England, Scotland, Wales and Ireland (North and South), and the neighbouring islands.
The Anglo-German Family History Society is a self-help group for anyone interested in researching the family history of people from the German speaking parts of Europe who have emigrated and settled in the UK.
If you are new to German research or a seasoned expert, we encourage you to join.

While the bulk of our members live in England, we have many members in Australia, New Zealand, USA and Canada.
We have built up considerable expertise over the years and everyone who has an interest in tracing their family are welcome.
Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Delpher: Officieren Landstorm Groningen 27-03-1833Nederlandsche staatscourant 27-03-1833: Aangesteld en benoemd in de provincie Groningen
NL(Groningen)
Digitale Collectie's RUG: Programmata: w.o. FunebriaDeze website presenteert digitale reproducties van stukken uit de historische en onderzoekscollecties van de Rijkuniversiteit Groningen.
Programmata (link)
Vanaf de oprichting van de universiteit in 1614 werden regelmatig academische aankondigingen, of programmata, gedrukt.
Evenals de affiches uit onze tijd werden de programmata her en der aangeplakt, om diverse academische plechtigheden en gebeurtenissen bekend te maken: rectoraatsoverdrachten, de introductie en eerste openbare les van een nieuw benoemde hoogleraar (programma inauguralis) en de begrafenis van een hoogleraar, curator of student (programma funebris).
NL(Groningen)
NIOD: Indische Kamp-archievenKampen in Nederlands-Indië (1942-1948)
Tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië (1942-1945) belandden tienduizenden Europese burgers in interneringskampen. Militairen werden in krijgsgevangenkampen ondergebracht en tewerkgesteld, binnen en buiten Indië. Na de Japanse capitulatie brak op Java een onafhankelijkheidsstrijd los die de evacuatie van de mensen uit de kampen ernstig hinderde. Ook kwamen in deze bersiapperiode burgers die tot dan toe buiten de kampen waren gebleven, in zg. republikeinse kampen terecht. Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) brengt op deze website de kampen in beeld die in de periode 1942-1948 op Indisch grondgebied hebben bestaan. Klik op een regio in onderstaande kaart om uw reis door deze website te beginnen.
Indië / Nederland
Indisch for everElke dag Indisch nieuws en wetenswaardigheden. Verslagen van kumpulans, verwijzing naar nieuwe boeken, updates van Indische sites, expo’s. Van pasars tot en met het Indisch Platform . Wat onze Indische gemeenschap aangaat, vindt u hier op indisch4ever.nu!

Over mijn Indische roots 
Geplaatst op 1 november 2017 door Indisch4ever
En nu is alles wat er nog over is, de nazaten van mensen uit Indië. De “Indische oma’s” sterven uit, ze worden ouder en overlijden uiteindelijk. De verhalen die zij vertelden kunnen alleen wij, hun kinderen en kleinkinderen nog navertellen. Ik vertel iedereen die het maar wil horen over mijn Indische roots en ben daar trots op. Gelukkig ben ik niet de enige en zijn er inmiddels heuse Facebookgroepen zoals Indo’s be like & HoezoIndo. Ook het blad Moesson is een blad voor Indo’s. Heel erg tof en herkenbaar! Mijn oma is helaas afgelopen jaar overleden en ik mis haar heel erg. De laatste tijd lees ik veel over Indië en verdiep ik me erin, samen met oma’s verhalen wordt het voor mij een steeds completer beeld. Ik geloof dat Indisch zijn een gevoel is, heel mijn familie is het in principe alleen voelt de ene het meer dan de andere. Oma was enorm getekend door alles wat zij mee heeft gemaakt. Ik als haar “Anak indo” hoop de Indische roots toch nog een beetje levend te houden en haar verhaal door te vertellen, want dit mag nooit vergeten worden. Marjoleine

Indië / Nederland
Abio Ahiolo op Seram in de Molukken (Indonesia).Hartelijk welkom op Ahiolo.weblog. Ahiolo (nu Abio Ahiolo) is een bergdorpje in het binnenland van het eiland Seram op de Molukken (Indonesia).
In dit dorpje wonen nu ongeveer 200 gezinnen, een deel van de dorpsbewoners is verhuisd naar Ahiolo-Baru (Kiabatu). Men leeft van land- en tuinbouw en beoefent deze op de traditionele productie – methode.
In dit mooie bergdorpje Ahiolo, hebben mijn vader Hanoch Lekransy en mijn moeder Jacoba de Lima meer dan tien jaar gewerkt als zendelingen. Ahiolo is ook de geboorteplaats van al hun kinderen.
Ter nagedachtenis aan hun draagt deze weblog de naam Ahioloweblog. Ik wens u veel lees- en kijkplezier……
Indië / Nederland
GOV: Genealogisches Orts Verzeichnis DEMap of the area coverd by GOV: Sprache auswählen
čeština, Deutsch, English, Nederlands, русский
The precise indentification of places is essential in genealogy. Unfortunately, too few researchers care in identifying places. The project "GOV" was initiated to help historians and genealogists with the management of place references and to provide high quality data for anyone.

Over time GOV will evolve into a valuable resource for genealogists, historians and sociologists that allows unified access to a variety of location-based data, and in particular to the facts that are relevant to the work of genealogists:
•Geographical location of the place (coordinates or a position on a map)
•Several properties of a place (postal code, town-code, etc.)
•Foreign or former names
•Past affiliation (administrative, law, church, etc.)

GOV contains churches, church districts, places, districts, regions, etc.. Internally, an entry is commonly referred to as "GOV object".
Duitsland
Terra WesterwoldaTerra Westerwolda, tijdschrift voor de geschiedenis van Westerwolde, is sinds 2016 een uitgave van de Historische Vereniging Westerwolde (HVW). Het werd opgericht in 2011 en was tot eind 2015 een co-productie van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal en HVW.
Terra Westerwolda verschijnt drie keer per jaar (voorjaar, zomer en winter) en wordt gesponsord door Museum de Oude Wolden (MOW) te Bellingwolde. Het museum biedt de lezers in elk nummer ook een artikel aan.

De inhoudsopgave van de oude tijdschriften vind u op de website van Genealogie en archieven in Nederland. Met dank aan Willeke en Piet Molema – Smitshoek
Links naar de inhoudsopgave:
1980 – 1990 link
1991 – 2000 link
2001 – 2009 link
2010 – heden link
NL(Groningen)
Stadsarchief RotterdamHet Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en enkele omliggende gemeenten. Onze bijzonder rijke collectie omvat honderdduizenden prenten, foto's, films, kaarten, geluidsopnames en meer dan 20 kilometer papieren archiefstukken. Steeds meer informatie wordt alleen in digitale vorm bewaard. Hiervoor bouwen we een zogeheten elektronisch-depot.
Het Stadsarchief Rotterdam is een van de oudste en een van de grootste archieven van het land. Ons oudste stuk stamt uit 1201, het jongste stuk is de krant van gisteren.

De vele bezoekers op de locatie en via internet ondersteunen we in hun onderzoek naar bijvoorbeeld de familiestamboom of bouwdossier. Ook bij wetenschappelijke of andere actuele vragen waarvoor een archief van wezenlijk belang is, helpen we graag.
NL(Zuid-Holland)
Oud Arnhem in beeldStraten--Toen/Nu--Trolley bus--Trams--Oorlog--Verhalen--Allerlei

Stel u het eens voor als u deze foto's ziet dat er een moment is geweest waar mensen druk in de weer of zomaar wat aan het doen waren, en deze in een tel werd vastgelegd. Je kunt op de foto's niet alles zien wat er in de woningen of kantoren op dat moment gebeurde maar er was volop beweging.
En dat is nu nog zo als er een foto gemaakt wordt.
Laat de fantasie maar een  vrije loop nemen en ga terug in de tijd. Ook zou het leuk zijn als u uw herinnering aan een  bepaalde tijd uit uw leven naar mij wilt sturen met betrekking tot Arnhem.
NL(Gelderland)

Geselecteerde unieke links: 11
Totaal aantal links in database: 2772
Zoek in de NGV site
(m.u.v. Bronnen)RSS Agenda
RSS Nieuws
RSS Prikbord
RSS Publicaties
RSS Cursussen

Onze partners:
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |