Links

Toon linkTitel: Beeldbank Historisch Amstelveen
URL: http://beeldbank.amstelveen.nl/
URL checked: OK
Omschrijving: Welkom op de beeldbank van gemeente Amstelveen
In het fotoarchief van gemeente Amstelveen ligt een schat aan historische, monumentale informatie. Bijzondere gebeurtenissen voor de gemeente, portretten van oud-Burgemeesters en Wethouders, straten van decennia geleden en foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Om deze foto’s toegankelijk te maken voor inwoners van Amstelveen, zijn deze gedigitaliseerd en in de beeldbank geplaatst. De foto’s kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld schoolwerkstukken.

Stefan Tóth van Stichting Amstelveenweb heeft zorg gedragen voor het digitaliseren van de foto’s en dankzij Vereniging Historisch Amstelveen zijn alle foto’s voorzien van een beschrijving. Tot slot hebben vrijwilligers van Vele Handen de beschrijvingen ingevoerd in de beeldbank, zodat deze terug te vinden zijn op bijvoorbeeld documenttype, periode of naam van geportretteerde. Wij danken alle partijen hartelijk voor hun hulp en betrokkenheid bij het project. Dankzij hun inzet zijn de tot voorheen onbekende foto’s uit de kelder, nu beschikbaar voor iedereen.

Heeft u ook historische foto’s die in onze beeldbank mogen worden opgenomen? Foto’s dienen dan te worden geschonken aan de gemeente.
Categorie: beeldbanken;
Geografie: NL(Noord-Holland)
Geplaatst door : Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 30 sep 2017