Links

Toon linkTitel: De website van Ad J. van Liempt uit Rosmalen/ Hintham (o.a. Kadasterinfo)
URL: http://www.pisatel.nl/?page_id=30
URL checked: OK
Omschrijving: Welkom op de website van Ad J. van Liempt uit Rosmalen/ Hintham
Je vind op deze site onderwerpen waarover ik geschreven heb. Omdat ik met pensioen ben, heb ik daar de gelegenheid voor. Werken, schrijven en bedenken zijn zaken die ik mijn hele leven met plezier deed. Het merendeel van het schrijfwerk bestond uit adviezen, werkplannen, verslagen en voorstellen. Het eerste stuk dat ik in een betaalde baan schreef was een advies over een bestemmingsplanwijziging, het laatste een communicatiestrategie.
Over de onderwerpen waarover ik schreef wilden mensen ook op een andere manier wat te weten komen. Vandaar dat ik over een aantal ervan lezingen en workshops geef.

Kadaster
Voor mijn ruimtelijk- historische onderzoeken ontwikkelde ik een methodiek, waarbij kadastrale informatie de kapstok is waar ik andere informatie aan op hang. Werken met kadastrale informatie is goed te doen omdat het kadastrale archief grotendeels ontsloten wordt door het programma “Kadaster Archiefviewer”, dat  beschikbaar is op enkele regionale archieven. Op verzoek van het BHIC (Brabants Historisch Informatie Centrum) gaf ik workshops over het gebruik van dit programma. U kunt hier een door mij geschreven uitleg van het programma downloaden.

Om na te gaan welke gebouwen en percelen iemand bezat, beschreef ik een zoekmethode om daar achter te komen. Interessant voor genealogen! Kijk hieronder naar het artikel “Hadden je voorouders onroerend goed?”.
Categorie: atlassen en landkaarten; handleiding; informatieve sites;
Geografie: Nederland
Geplaatst door : Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 15 jun 2017