Links

Toon linkTitel: Kamp Westerbork: Bevrijdingsportretten 1945 met korte biografieŽn van overlevenden
URL: http://bevrijdingsportretten.nl
URL checked: OK
Omschrijving: Op 12 april 1945 bevrijdden Canadese soldaten kamp Westerbork. Op dat moment bevonden zich nog ruim 850 gevangenen in het kamp. Voor een deel mensen die al langere tijd in het kamp verbleven, voor een deel opgepakte onderduikers die na het vertrek van de laatste trein in kamp Westerbork aankwamen. Met de bevrijding kwam een einde aan jaren van vervolging en gevangenschap.
Op 12 april 2015 is uitgebreid stilgestaan bij de bevrijding van kamp Westerbork , onder andere met het project Bevrijdingsportretten. Voor de Bevrijdingsportretten zijn korte biografieŽn van overlevenden van kamp Westerbork geschreven, gefilmd, als audio-portret opgenomen of kunstzinnig verwerkt.

Menu: Info en Tags (link)

* Bij het samenstellen van de portretten hebben wij onze uiterste best gedaan om in contact te komen met geportretteerden, familieleden van geportretteerden en rechthebbenden van foto-, audio- en†filmmateriaal. Gekozen is om mede vanwege de leesbaarheid de (meeste) portretten zonder bronvermelding te tonen. De gebruikte bronnen kunnen worden opgevraagd bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Categorie: leger en oorlog; informatieve sites; familieberichten en bidprentjes; beeldbanken;
Geografie: Nederland
Geplaatst door : Dhr. N.G.V. Moderator Links op: 01 mei 2017