Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Leden helpen Leden

Log in op de website voor meer functies!

Toon alle vragen om hulp

In dit overzicht ziet u alle ingediende vragen om hulp, gesorteerd op locatie/postcode. Sorteren op datum
U kunt daar direct op reageren via de knop 'Reageer'.

Wilt u ook een vraag om hulp indienen, doe dat dan via 'Vraag om hulp indienen' (zie het context-menu in het groene kader).

   
Items 1 t/m 4
Totaal aantal: 4
   
DatumPlaatsArchiefToelichtingActie
01 okt 2014Nijmegen
6511PS
Regionaal Archief NijmegenOP verzoek van Jo van Mook plaats ik dit bericht: IK ben opzoek naar MOECK te Nijmegen tussen 1550 & 1650.
Jo van Mook/Venlo(ben 80 jaar)
j.p.a.vanmook@online.nl

Ingediend door: Dhr. J-W. Koten (NIJMEGEN)
 
19 apr 2011Arnhem
6811CG
Gelders ArchiefIn dit archief hebben ze ook DTB van het dorpje Oeding, vallend onder de gemeente Südlohn, net over de grens oostelijk van Winterswijk. (deze DTB is ook geïndexeerd). Vrij kort na elkaar staan daarin drie huwelijken van Henrich/Hinderich Engerinck: onbekend is of dit steeds dezelfde persoon was, of waren het neven van elkaar? Meer duidelijkheid hierover zouden de overlijdensdata van de echtgenoten kunnen opleveren. Wie ziet kans om meer gegevens over deze echtgenoten te verzamelen? Geboorte, en vooral overlijden.

1) Metta Pass, trouwde Henrich Engerinck 17-10-1663.

2) Alken Geelink, trouwde Hinderich Engerinck 15-01-1679.

3) Metta Lensinck, trouwde Henrich Engerinck 23-11-1687.

Bij voorbaat mij dank.


Ingediend door: Dhr. S.T.D.J. Engering ('S-HERTOGENBOSCH)
 
26 feb 2012Arnhem
6811CG
Gelders ArchiefTijdens het maken van een kwartierstaat van mijn zoon stuitte ik op het volgende probleem:
Rijk van Heemsbergen, gedoopt op 9 april 1758 in Veenendaal, was blijkens het doopboek van de Herv.Gem. Veenendaal gehuwd met Fijgje van Kampen/Campen, geboren te Bennekom. Blijkens overlijdensakte van 24 januari 1824 is de naam van de overleden echtgenote van Rijk van Heemsbergen Sopha van Kampen, oud 60 jaar. In de door het Gelders Archief gepubliceerde doopboeken las ik dat Feijtien van Kampen, dochter van Gerst van Kampen en Willemtien Goosens op 22 augustus 1751 in Bennekom is gedoopt.
Er rijzen bij mij 2 vragen: 1)is Sophia van Kampen dezelfde als Fijgje/Feijtien van Kampen of 2) is de in augustus 1751 geboren Feijntien van Kampen overleden en is in de jaren 1762/1763 uit het huwelijk van Gerst van Kampen en Willemtien Goosens nog een dochter geboren met de naam Fijgje/Feijntien/Sophia van Kampen.
Opgemerkt zij, dat de naam van de moeder in vele variaties wordt vermeld: Wimpjem Goosses, Willemje Goossens, Wilmtien Goosens en van de vader: Gerrit Willemse van Campen, Gerrit van Campen, Garet Campen, Gerst Kampen, Gerit van Kampen en Garit van Kampen.
Volgens het trouwboek van Bennekom is Gerrit van Kampen op 1 mei 1746 te Bennekom gehuwd, de naam van de echtgenote wordt niet vermeld door het Gelders Archief. Gelet op de geboortedatum van 22 augustus 1751 van Feijtien van Kampen neem ik aan dat de vermelding haar ouders betreft.
Wie kan/wil voor mij dit probleem oplossen.
Wim van Zanten

Ingediend door: 0 (onbekend)
 
17 apr 2012Arnhem
6811CG
Gelders ArchiefDe herkomst van de persoon Hendrik (Hindrik) Reinek is ons onbekend. Uit de geboortegegevens van zijn zoon Gerrit Jan Reinek *12-02-1800 te Doetinchem blijkt gezochte Hendrik Reinek de vader te zijn. Vragen:
-waar komt Hendrik vandaan;
- wanneer is hij geboren;
- wie zijn zijn ouders;
- wanneer trouwde hij Jenneken Anna
Wanrooij (Wanroij);
- waarom is Hendrik, vermoedelijk in
eenzaamheid, gestorven en begraven in
Utrecht en is dit vermoeden juist?
Zoeken op de naam Heinrich Reineck leverde wel treffers op, maar niet iemand met een open einde.
Hobbymatig wil ik aanbieden dat iemand die kan en wil helpen op zijn/haar beurt door mij geholpen kan worden met onderzoek in Midden-Nederland (Amersfoort en omstreken) met een soortgelijke zoekopdracht.

Ingediend door: Dhr. J.P.M. Modderman (AMERSFOORT)
 

   
Items 1 t/m 4
Totaal aantal: 4
   
Einde lijst
| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |