Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Zoeken in de nieuwe NGV Database (met indien beschikbaar, scans )

Het bestand bevat 1296947 documenten met 3613612 personen en 1098187 scans.


Meer dan 3 miljoen namen

De Nederlandse Genealogische Vereniging heeft in de ruim 70 jaar van haar bestaan een grote verzameling familiedrukwerk opgebouwd. Tot voor kort was het nodig een reis te maken om deze stukken in te zien. Om ze thuis zichtbaar te maken is in 2013 gestart met het digitaliseren (scannen en indexeren). Op dit moment werken 200 vrijwilligers aan dit project. Er zijn al meer dan twee miljoen namen aan scans gekoppeld. Het is leuk om al die namen en data voorbij te zien komen. Je kunt ze vinden op onze website.

Waar vind je zoveel advertenties, bidprentjes en ander familiedrukwerk bijeen? Het inzien van de scans kost niets als je lid bent van onze vereniging! Inloggen met je lidnummer en een wachtwoord en er gaat een wereld voor je open. Je zoekt op een familienaam of combinatie van namen en kunt de zoekopdracht verfijnen naar plaats en/of tijdsperiode. Bij de gevonden naam wordt direct het brondocument getoond (indien beschikbaar) in een hoge kwaliteit, en je kunt dit downloaden naar je eigen computer. Een voordeel van familiedrukwerk is, dat er gegevens van recente datum in voorkomen. In de burgerlijke stand vind je die niet.

Je kunt je ook als thuiswerker aanmelden. Stelt je voor, je vindt tijdens het invoeren je familie in een plaats waar je die niet had verwacht. Grote verrassingen zijn niet uitgesloten… Wereldwijd is het mogelijk om mee te doen, want indexeren gaat via een internetverbinding. Ben je nieuwsgierig geworden? Stuur dan een email aan vcescanbeheer@gmail.com en wij zorgen dat je snel op een plezierige wijze kunt meedoen.Informatie over het NGV lidmaatschap| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |