Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Cursus-Agenda van de NGV

Cursussen binnenkort - Alle cursussen - Archief cursussen NGV

ma 13 maart 2017

Stamboom op de PC - Aldfaer

 Een cursus in het gebied van afdeling Zuid-Limburg en van lokale betekenis.

Adres: MFC De Molenberg, Molenstraat 158, , 6191KR BEEK
Aanvang: 19.00 uur Einde: 21.15 uur
Organisator: Computer Doe en Leer Centrum te Beek


Docent: Fons Sieben

Inhoud van de cursus:
Cursus Uw stamboom op de pc

Deze nieuwe cursus omvat een (geringe) hoeveelheid theorie, maar is voornamelijk praktisch gericht, met veel oefeningen, resp. opzoekingen. De startdatum is maandag 13 maart 2017 om 19:00u.

* Het gebruik van uw computer om stamboomgegevens geordend op te slaan en deze te beheren met een gratis stamboomprogramma (ALDFAER – alleen voor Windows computers!). Het gaat hier om genealogische gegevens van personen (relaties, data, plaatsen etc etc), maar ook om gedigitaliseerde documenten zoals aktes, foto’s, bidprentjes etc.
* Het verzamelen van deze informatie uit het recente verleden (Burgerlijke Stand etc) en daarvoor uit de kerkelijke archieven e.d. Tevens wordt het belang van historie en geografie als aankleding van een genealogie behandeld.
* Indien mogelijk wordt er ook een bezoek aan het archief gebracht waar men leert hoe daar informatie te vinden. (Dit is geen vast onderdeel van de cursus).

Inhoud van de curus:

Blok 1: Installatie en gebruik van het ALDFAER programma installeren, incl. organiseren van uw digitale documenten op de harde schijf.

Blok 2: Verdiepen van de ALDFAER mogelijkheden, en verder met stamboomonderzoek, beginnend op het internet. Focus is op de periode sinds de Franse bezetting (na ~1800).

Blok 3: Hier gaan we verder terug in de tijd naar o.a. de kerkelijke archieven. Tevens komen hier ook zaken als historie, geografie en literatuur aan de orde. Ook worden vele links naar belangrijke websites aangegeven, c.q. in de cursus gebruikt.

Cursusduur: 3 lessen van 2 uur

Computer Doe en Leercentrum is onderdeel van Partners In Welzijn en verzorgt diverse computercursussen voor senioren (en bijna senioren). Het CDL wordt gerund door vrijwilligers.


Kosten: Cursusduur: 3 lessen van 2 uur

Inschrijving:
Uitvoerige informatie over andere cursussen en contact informatie kunt u vinden op onze website.
linkVoor meer info (email): coord.cdl.piw@gmail.com

Geplaatst door : Dhr. P.P. Kolber op: 12 sep 2016
Aantal malen gelezen:1059
Laatste aanpassing door: Dhr. P.P. Kolber op: 12 sep 2016


 

Bijgewerkt: 7-juli-2012

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |