Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!Klik Hier voor de NGV website.

Let op dat de inhoud en zoekmogelijkheden van de oude website nog niet volledig zijn overgezet naar de nieuwe website. Deze site wordt gebruikt voor:
1) Het digitaliseren van de NGV collecties door geautoriseerde gebruikers
2) Gebruik van de STAMBOOM containers
3) Als bron voor de nog te converteren onderdelen

Belangrijke mededeling

Zondagochtend 13 mei zijn wij geattendeerd op de publicatie van een lijst waarop de gegevens van 3.000 van onze leden zijn vermeld. Per lid staat op deze lijst het geregistreerde e-mailadres, telefoonnummer, wachtwoord dat voor de website “ngv.nl” word gebruikt, en IP adres vermeld. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de gegevens zijn gelekt. Daar doen we volop onderzoek naar, maar vooralsnog lijken de gegevens te zijn bemachtigd via een beveiligingslek op de oude website “ngv.nl”.
Alle leden ontvangen dit bericht, omdat we niet uit kunnen sluiten dat er gegevens van meer leden zijn gelekt.
Het hoofdbestuur betreurt zeer dat uw gegevens in verkeerde handen zijn gevallen. Wij bieden daar onze welgemeende excuses voor aan.

Wat doet de NGV?
De NGV neemt dit datalek zeer ernstig en heeft direct maatregelen getroffen om de nadelige gevolgen voor onze leden tot een minimum te beperken. Onmiddellijk na de ontdekking van het datalek is aan de beheerder van de website verzocht om de lijst van het internet te halen. Behalve deze kennisgeving met enkele aanbevolen acties, heeft het hoofdbestuur het datalek dezelfde dag gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Verder wordt beoordeeld of de oude website “ngv.nl” offline moet worden gehaald en welke andere technische beveiligingsmaatregelen nog dienen te worden genomen.
Uiteraard zullen wij u de komende tijd van updates voorzien over het onderzoek naar dit datalek.

Wat kunt u doen?
1. U kunt nu al uw eigen wachtwoord veranderen. Wij raden u aan om een sterk wachtwoord te kiezen. Een sterk wachtwoord is een wachtwoord van minimaal 6 tekens dat zich moeilijk laat raden door een combinatie van kleine letters, hoofdletters, cijfers en bijzondere tekens (bv. !@$%). Op de afbeeldingen hieronder staat aangegeven hoe u op “ontdekjouwverhaal.nl” uw wachtwoord kunt wijzigen.
2. Ga na of u het wachtwoord voor de website “ngv.nl” ook gebruikt om bij andere websites te kunnen inloggen. Is dat geval, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk bij de betreffende website(s) een nieuw wachtwoord in te stellen. Zo voorkomt u dat een kwaadwillende mogelijk uw gebruikersaccount op andere website kan overnemen. Behalve deze acties hoeft u op dit moment zelf geen andere stappen te ondernemen.
Tot slot was op het prikbord een link naar de lijst gedeeld. Deze link is inmiddels verwijderd. Het downloaden van deze lijst zonder toestemming van de daarin vermelde personen is onrechtmatig en zelfs strafbaar.

Vragen
Heeft u vragen naar aanleiding van deze e-mail, dan kunt u het hoofdbestuur mailen op hoofdbestuur@ngv.nl.

Vriendelijke groet,
Hoofdbestuur NGV

Stappenplan voor wijziging wachtwoord

 

1. Voor het wijzigen van uw wachtwoord moet u niet zijn ingelogd. Bent u dat wel, zorg dan eerst dat u uzelf uitlogt. Eenmaal uitgelogd, kunt op de login-pagina kiezen voor de optie “Wachtwoord wijzigen?”.

2. Op deze pagina kunt u het e-mailadres invoeren waarmee u bent geregistreerd bij de NGV. Nadat u op de knop heeft geklikt, ontvangt een e-mailbericht met daarin een link waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

3. De link in de e-mail brengt u naar bovenstaande pagina waar u een nieuw wachtwoord kan opgeven. Zorg dat u een sterk wachtwoord kiest.


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |