Evenementenkalender van afdeling 's-Hertogenbosch en Tilburg

 

Wo 22 feb 2017 - NotariŽle archieven

Een evenement voor 's-Hertogenbosch en Tilburg en van lokale betekenis.
Plaats: BHIC, Frederik Hendrikzaal, Zuid-Willemsvaart 2 5211NW íS-HERTOGENBOSCH
Organisator: NGV afd. 's-Hertogenbosch-Tilburg i.s.m.BHIC
Spreker: Jan Veekens en Christian van der Ven


Programma:

Sinds 1811 zijn er in heel Nederland notarissen. Hun taak is het opmaken van akten: huwelijksvoorwaarden, openbare verkopen, testamenten, schuldbekentenissen, minnelijke overeenkomsten en nog vele meer. Het BHIC beheert van veel Brabantse notarissen de notariŽle archieven die ouder zijn dan 75 jaar.
In het project NotariŽle akten in Brabant 1743-1935 worden de repertoria (dit zijn de korte samenvattingen met de belangrijkste gegevens) toegankelijk gemaakt en toegevoegd aan de bestaande database (www.bhic.nl/onderzoeken/notaris-schepen-en-andere-akten).
Jan Veekens is goed ingevoerd in notariŽle archieven met name in Oost-Brabant en zal een toelichting geven op het ontstaan van en het belang van notariŽle archieven voor stamboomonderzoek. Christian van der Ven, archivaris van het BHIC, vertelt over het Vele Handen project 'Opgemaakt, samengevat en ingeklopt; NotariŽle akten in Brabant 1743-1935'. Wat zit er allemaal in en hoe haal je het eruit?

Aanmelden vůůr 10 februari 2017 op: aanmelden@htb.ngv.nl.

Verslag

U moet eerst inloggen om het verslag te zien

Geplaatst door Dhr. H.J.B.M. Brocken op 11 dec 2016 tijd: 07.56 - Laatste aanpassing door: Dhr. H.J.B.M. Brocken op: 21 dec 2016 tijd: 10.54
Aantal malen gelezen: 1009