Evenementenkalender van afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel

 

Za 08 apr 2017 - LEZING: 'MET INTERNET UW VERLEDEN VINDEN'.

Een evenement voor Drenthe en Noordwest-Overijssel en van lokale betekenis.
Plaats: De Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32 7908AD HOOGEVEEN
Organisator: NGV afd. Drenthe en Noordwest-Overijssel
Spreker: Antonia Veldhuis


Programma:

MET INTERNET UW VERLEDEN VINDEN, SNELLER EN BETER ZOEKEN NAAR UW VOOROUDERS.
Antonia Veldhuis werd 20 jaar geleden gegrepen door het genealogie-virus. Ze publiceerde artikelen in Gens Nostra, Gruoninga, 11 en 30, GroninGEN, Roots@Groningen en HuppelDePup.
Ze schreef over zoeken op internet voor de NGV afd. Groningen en was (tot het opheffen ervan) digit@le columnist voor GensData en de Nederlandse Computer Vereniging. Elke maand is er een Column van haar te lezen op de website van de NGV (www.ngv.nl) in de rubriek Webdigit@@l met daarin tips, trucs en genealogische en historische interessante websites.
Beter en sneller zoeken naar historische gegevens, voorouders en hun leefomgeving.
Een lezing/demonstratie voor beginners en gevorderden over hoe u via internet onderzoek kunt doen naar historische gegevens over bv. uw voorouders, hun woonomgeving en levensomstandigheden. Antonia neemt u mee in een zoektocht om uw voorouders te vinden, ze daarna wat 'aan te kleden' en hun woonomgeving in kaart te brengen.
U hoort hoe u op uw comfortabele bank, uw luie stoel of in uw eigen computerhoekje mensen uit het verleden
moet zoeken en u leert ze kennen. U ziet websites waar u kunt lezen over uw roots, kunt zien wat deze mensen deden, waar ze woonden en wie hun buren waren. Genealogische gegevens, aankleding, info over stad/dorp, kaarten, advertenties enz.

Verslag

Voor een redelijk gevulde zaal vertelde Antonia Veldhuis over diverse websites die we op internet kunnen vinden op zoek naar onze voorouders.
Door een met humor doorspekt verhaal had ze de toehoorders al vlug op haar hand.
Hoewel veel van de getoonde websites bij de aanwezigen wel bekend waren, liet ze meerdere 'achterdeurtjes' zien, waardoor het was alsof er een nieuwe wereld zich opende voor de ogen van de aanwezigen. Geen moment verslapte de aandacht.
Na afloop keerden de bezoekers dan ook met een voldaan gevoel huiswaarts.

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Dhr. H. Hillinga op 06 dec 2016 tijd: 15.04 - Laatste aanpassing door: Dhr. H. Hillinga op: 09 apr 2017 tijd: 13.54
Aantal malen gelezen: 1412