Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Evenementenkalender van de NGV

Bladeren door de evenementen: Titels / Intro's / Volledig
(Inter-)Nationaal - Alle evenementen - Archief NGV/Zoeken

 

Za 05 apr 2008 - Afdelings vergadering met Lezing Internetservices voor stamboomonderzoekers

Een evenement voor Computergenealogie en van (inter-)nationale betekenis.
Plaats: Vredenburg 19 UTRECHT
Organisator: Afdeling Computergenealogie
Spreker: Bob Coret


Programma:

Om 11.00 uur begint de ledenvergadering (alleen toegankelijk voor leden). Voor agenda: zie Gens Data van maart 2008 die binnenkort verschijnt.

Na de ledenvergadering en een lunchpauze zal Bob Coret om 14.00 uur een voor iedereen toegankelijke lezing houden met als onderwerp Internet services voor stamboomonderzoekers. Hij schreef de volgende toelichting :

Hoe lokaliseer ik op internet andere stamboomonderzoekers? Hoe vind ik genealogische bronnen die beschikbaar zijn op internet? Hoe kan ik snel genealogische bronnen die via internet beschikbaar zijn op familienaam doorzoeken? Hoe kan ik via internet vragen stellen, feedback geven, tips uitwisselen, ideeŽn opperen, nieuws melden, discussiŽren met andere stamboomonderzoekers? Hoe kan ik via internet samenwerken op genealogisch vlak door bijvoorbeeld transcripties te maken van scans? Hoe kan ik mijn genealogische gegevens op internet publiceren? Waar moet ik rekening mee houden bij publicatie? Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van nieuws (wat is RSS)? Wat zijn de ontwikkelingen op internet en hoe kan ik daar gebruik van maken (wat is Web 2.0)?
Tijdens de presentatie "Internet services voor stamboomonderzoekers" worden deze en andere [*] vragen beantwoord en gedemonstreerd!
Bob Coret, bekend van genealogische internet services als de Genlias Monitor, het Stamboom Forum en Genealogie Online, geeft in een boeiende presentatie inzicht in het brede scala aan hulpmiddelen die ons als stamboomonderzoeker via internet worden geboden.

[*] Additionele vragen kunnen tot voor de dag van de lezing worden gestuurd naar Bob Coret (via het e-mail adres lezing@coret.org) en zullen door hem zo veel mogelijk verwerkt worden in de presentatie en demonstraties. De presentatie zal na de lezing worden gepubliceerd op het weblog van Bob Coret (link) waar ook de vragen die niet beantwoord zijn tijdens de presentatie alsnog van een antwoord zullen worden voorzien.


Verslag

U moet eerst inloggen om het verslag te zien

Geplaatst door Dhr. G.D. Zwanenburg op 06 jan 2008 tijd: 18.01 - Laatste aanpassing door: Dhr. K.E.J. Honings op: 06 mrt 2008 tijd: 17.03
Aantal malen gelezen: 1034

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |