Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Evenementenkalender van de NGV

Bladeren door de evenementen: Titels / Intro's / Volledig
(Inter-)Nationaal - Alle evenementen - Archief NGV/Zoeken

 

Za 06 mei 2017 - Excursie naar Hindeloopen

Een evenement voor Friesland en van lokale betekenis.
Plaats: Dijkweg 1 8713KD HINDELOOPEN
Organisator: NGV afdeling Friesland
Spreker: Rondeiding door het museum en stadswandeling


Programma:

Op zaterdag 6 mei 2017 vindt de jaarlijkse excursie plaats van de Afdeling Friesland van de NGV. Deze keer gaan we naar het stadje Hindeloopen.
Naast een bezoek aan het museum van Hindeloopen staat een stadswandeling door Hindeloopen op het programma.
LET OP HET MUSEUM IS NIET GESCHIKT VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS

Drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzee├źn bevoeren. Nog steeds is Hindeloopen een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Vele oude karakteristieke woningen zijn bewaard gebleven. Ook de haven en de structuur van de stad met zijn smalle straatjes zijn een bezienswaardigheid.
In Museum Hindeloopen zijn de sporen uit het rijke verleden van het voormalige Zuiderzeestadje op een smaakvolle wijze tentoongesteld. In meerdere vertrekken maakt u kennis met de Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en de interieurs. Ook aan de visserij, de koopvaardij en de toenmalige haven wordt in het museum uitgebreid aandacht besteed. Een bezoek aan Hindeloopen zonder een ontmoeting met het roemrijke verleden, zoals in het museum gepresenteerd, is een gemiste kans.

Start van deze middag om 13.30 uur, ontvangst met koffie/thee. Daarna een rondleiding door het museum met gids; vervolgens weer koffie/thee met iets lekkers. Hierna de stadswandeling met gids. Einde van de excursie omstreeks 15.30 uur. Als er veel aanmeldingen zijn, kan de groep gesplitst worden en begint de tweede groep met de stadswandeling.

Om een idee te hebben hoeveel mensen er komen op deze middag is het wenselijk dat u zich van te voren opgeeft. Als het aantal boven de dertig deelnemers uitkomt, zullen wij de inschrijving stoppen. Het museum is niet ingericht op grote groepen, en ook tijdens de stadswandeling is een al te grote groep niet wenselijk. Toegang is verder vrij. U kunt zich aanmelden tijdens onze bijeenkomst op 8 april in het HCL (lezing over Hindeloopen), bij de secretaris of via ngvfriesland@ziggo.nl , uiterlijk 1 mei 2017. De aangemelde personen krijgen voorafgaand aan de excursie nadere informatie over de locatie, het programma enz.Verslag

Geen verslag beschikbaar

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Mevr. T. Hartman-van der Meulen op 22 feb 2017 tijd: 07.55 - Laatste aanpassing door: Mevr. T. Hartman-van der Meulen op: 03 apr 2017 tijd: 11.37
Aantal malen gelezen: 478

 


| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |