Evenementenkalender van afdeling Rotterdam en omstreken

 

Za 04 nov 2017 - Gelukkige vondstendag

Een evenement in Rotterdam en omstreken en van lokale betekenis.


Locatie: Chocoladefabriek , Klein Amerika 20, 2806CA GOUDA

Aanvang: 10.00 uur Einde: 13.00 uur

Organisator: Streekarchief Midden-Holland

Toegang: De toegang is GRATIS


Voor meer informatie (website): www.samh.nl/programma/

Voor meer informatie (e-mail):

Voor meer informatie (alg.): 0182 521 821Programma:

Regelmatig krijgt het streekarchief de vraag of er is belangstelling is voor een document, boek of foto die gevonden is bij iemand thuis. Bij het opruimen van de zolder of het uitruimen van een huis, worden vaak leuke vondsten gedaan. Heeft u thuis iets liggen waarvan u denkt dat dat wl iets is om in de collectie opgenomen te worden, kom dan naar onze eerste Gelukkige vondstendag op 4 november in de Chocoladefabriek.

Op deze dag kunt u uw vondsten laten bekijken door diverse deskundige medewerkers van onder andere het streekarchief, de archeologische vereniging Golda en Streekmuseum Krimpenerwaard. Misschien heeft u bij het spitten in de tuin wel een pijpenkop gevonden, of kocht u een mysterieus schaaltje op de rommelmarkt!
Als u iets (nog) niet wilt afstaan en toch benieuwd bent naar de ouderdom en inhoud, kunt u op deze dag terecht. De datering van een foto kan bijvoorbeeld vaak wel geschat worden. Verder is er uitleg over hoe u het beste voorwerpen kunt bewaren, zodat ze zolang mogelijk gekoesterd kunnen worden.

Anders dan bij het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch, doen de deskundigen overigens geen uitspraken over de eventuele geldelijke waarden.

Geplaatst door Mevr. A.P.J. Kyser-van der Zee op 08 sep 2017 tijd: 12.25
Aantal malen gelezen: 32