Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Evenementenkalender van

Bladeren door de evenementen: Titels / Intro's / Volledig
(Inter-)Nationaal - Alle evenementen - Archief NGV=Y/Zoeken

 

Di 24 okt 2017 - Lezing: Privacy & Auteursrecht bij Publicaties

Een evenement voor Zuid-Limburg en van lokale betekenis.
Plaats: Oos Zittesj Hoes, Odasingel 659 6131GS SITTARD
Organisator: NGV afd. Zuid-Limburg
Spreker: Frans Winkens & Peter-Paul Kolber


Programma:

De zaal is open vanaf 19:00 uur.

De vorige lezing over "Het maken van een boek, hoe begin je" riep bij de aanwezigen vragen op als waar moet ik rekening mee houden op het gebied van privacy? Wat zegt de wet? Wat is goed fatsoen? En dan kom snel de vraag hoe zit het met het overnemen van gegevens van anderen, citeren van publicaties en het opnemen van afbeeldingen en foto's? Allemaal vragen waar de samensteller van een publicatie, een boek of een website aan moet denken.

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de AVG (Algemene Verordening Persoongegevens) de huidige privacywet (Wbp of Wet bescherming persoonsgegevens. Als genealoog mogen we gegevens voor ons eigen onderzoek verzamelen, maar het wordt een andere zaak als we iets gaan delen of publiceren. Deze avond vertelt Frans Winkens ons waar we ons aan moeten houden en wat de eventuele boetes kunnen zijn.

Naast privacy speelt het auteursrecht een rol. Auteursrecht geldt op teksten, maar o.a. ook op foto's. En, bij foto's moeten we tevens rekening houden met het portretrecht. Wat is dat en wie heeft het? Heb je het auteursrecht, een licentie of zijn de foto's rechtenvrij? Het plaatsen van een foto's kan een dure grap worden. Dat heeft ook de NGV ervaren. Peter-Paul Kolber vertelt ons hier meer over.

Verslag

Geen verslag beschikbaar

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Dhr. P.P. Kolber op 28 sep 2017 tijd: 19.39 - Laatste aanpassing door: Dhr. P.P. Kolber op: 19 okt 2017 tijd: 11.09
Aantal malen gelezen: 276

 

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |