Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie op zoek gaat naar voorouders kan best wat hulp gebruiken...
Van de NGV bijvoorbeeld!

Evenementenkalender van

Bladeren door de evenementen: Titels / Intro's / Volledig
(Inter-)Nationaal - Alle evenementen - Archief NGV=Y/Zoeken

 

Za 21 okt 2017 - Verre verwanten van Mata Hari

Een evenement voor Friesland en van lokale betekenis.
Plaats: Groeneweg 1 8900JA LEEUWARDEN
Organisator: NGV afdeling Friesland
Spreker: Bouwe van der Meulen en Pieter Nieuwland


Programma:

Op 15 oktober 2017 zal het honderd jaar geleden zijn dat Margaretha Geertruida Zelle, of Mata Hari, in Vincennes bij Parijs door een vuurpeloton werd gedood. Veel is over haar leven gefantaseerd, geschreven en gepubliceerd, daar zullen de sprekers niets aan toevoegen. Hun lezing gaat over hun en haar voorgeslacht: zij zijn verre verwanten via haar moeder Antje van der Meulen (1842-1891) en putten vooral uit hun eigen familiegeschiedenis. Naast de families Zelle en Van der Meulen worden ook andere families belicht, zoals Hamstra, Faber, Elzinga, Berkebijl, Haitsma, Romar, Van Slooten en Salverda. Voor wie dat wil een kans om naast Grutte Pier ook Mata Hari in de familie te krijgen.

Pieter Nieuwland (Oosterbierum 1942) was hoofd studiezaal in het Rijksarchief (sinds 2002: Tresoar) en heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan of daaraan meegewerkt, waaronder diverse bronnenuitgaven, gidsen en genealogische artikelen, onder meer het Repertorium van Familienamen (8 delen, 1977-1982), de Quotisatiekohieren (8 delen), de Heeren van den Raede (1999), en Friezen Gezocht.

Bouwe van der Meulen (Rotterdam 1944) werkte tot 2005 bij AEGON in Den Haag en Leeuwarden, en is sinds 1984 actief op genealogisch gebied. Hij heeft familieboeken op zijn naam staan over de Friese families van der Zwaag, Wiegersma, Annema en Steensma. Hij was vanaf 1990 bestuurslid in Friesland, was acht jaar hoofdbestuurslid van de NGV en werkt sinds 2007 mee in de Stichting FAF.

Verslag

Geen verslag beschikbaar

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Mevr. T. Hartman-van der Meulen op 29 apr 2017 tijd: 11.19 - Laatste aanpassing door: Mevr. T. Hartman-van der Meulen op: 20 jul 2017 tijd: 13.08
Aantal malen gelezen: 206

 

| © Nederlandse Genealogische Vereniging | Privacy Policy | Disclaimer | Website overzicht |