Evenementenkalender van de NGV

 

Do 16 nov 2017 - Afdelingsledenvergadering en Workshop: "Gouden regels voor genealogen"

Een evenement voor Amersfoort en omstreken en van lokale betekenis.
Plaats: Kerkelijk Centrum De Brug, Schuilenburgerweg 2 3816TB AMERSFOORT
Organisator: NGV afdeling Amersfoort en omstreken
Spreker: De heer John Boeren


Programma:

Gouden regels voor genealogen
Wie interesse heeft in zijn eigen familiegeschiedenis begint enthousiast met onderzoek, veelal op internet. Diverse websites en publicaties geven uitleg over hoe het onderzoek opgezet en gestart moet worden, over hoe bronnen opgespoord en gebruikt dienen te worden, over welke uitvoermogelijkheden bestaan.
Maar eenmaal aan de slag ontdekt de genealoog al snel dat er heel veel uitzonderingen op de theorie zijn. Iedere onderzoeker komt vroeg of laat tot de ontdekking dat hij of zij beter een andere werkwijze had kunnen hanteren of dat informatie die eerst niet belangrijk leek ineens cruciaal is voor het verdere onderzoek.

In de workshop gaat John Boeren geen uitleg geven over hoe het genealogisch onderzoek in de diverse bronnen uitgevoerd moet worden. Daarvoor zijn andere lezingen en cursussen beschikbaar. Aan de hand van een aantal verzamelde 'gouden regels' laat hij de toehoorders nadenken over hun wijze van onderzoek. Hij doet dit aan de hand van eigen ervaringen en voorbeelden, maar wil daarbij ook de ervaringen van andere (aanwezige) genealogen betrekken. De workshop richt zich niet alleen op beginnende genealogen, ook gevorderde onderzoekers zijn van harte welkom om hun eigen ervaringen in te brengen.

Verslag

Geen verslag beschikbaar

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Dhr. A.C. van Herk op 16 mei 2017 tijd: 09.54 - Laatste aanpassing door: Dhr. A.C. van Herk op: 20 okt 2017 tijd: 13.33
Aantal malen gelezen: 604