Evenementenkalender van afdeling Groningen

 

Za 11 nov 2017 - Twentse Voorouderdag 2017

Een evenement voor Twente en van (inter-)nationale betekenis.
Plaats: Kerkstraat 2 7671HG VRIEZENVEEN


Programma:

Twentse Voorouderdag 2017
Hoe breng ik mijn Twentse voorouders tot leven?

De NGV-afdeling Twente houdt op 11 november in samenwerking met de Vereniging Oud Vriezenveen haar twee-jaarlijkse voorouderdag. Ditmaal in Vriezenveen.

Ook de 12e editie van de TVD staat in het teken van informatie-uitwisseling en het aanbieden van zaken die beginnende en gevorderde genealogen kunnen gebruiken bij hun hobby.

Het thema voor deze editie is ”Mijn familie in Twente”. Het verleden van de Twentse voorouders tot leven laten komen.
Diverse standhouders laten iets zien over de woon- en leefomstandigheden of genealogische gegevens van verre en minder verre Twentse familieleden. Informatie over het verleden van dorp of stad. Over familie in Twente met voorouders uit bijv. Emsland / Graafschap Bentheim.
De standhouders komen niet alleen uit Twente, maar ook uit o.a. Gelderland, Drente en Duitsland.

Op deze beurs kunnen geďnteresseerden o.a. transcripties bekijken van Twentse en andere bronnen. Deze transcripties van doop-, trouw- en begraafboeken worden door de Stichting. Genealogische Werkgroep Twente, het Twents Streekarchief in Delden en anderen ingebracht.

In de televisieserie “Verborgen Verleden” lijkt het zoeken van onze voorouders zo makkelijk. Niets is echter minder waar. Via internet een naam invullen en denken dat je stamboom daar klaar staat is een wijd verspreide misvatting. Op het internet vind je alleen fragmenten, die je aan elkaar moet plakken. Gelukkig maar, anders zou er niet veel aan zijn.
Vertegenwoordigers van de NGV Twente laten zien hoe ze de stamboomonderzoeker kunnen helpen bij zijn of haar onderzoek. Waar te beginnen en welke technieken er zijn.
De NGV geeft zelf alvast een tip: Als je je familieverhaal wilt optekenen, begin bij jezelf en ga praten met opa's, oma's, ooms en tantes. Het is verbazingwekkend hoeveel die kunnen vertellen. En neem de gesprekken op band op. Want over twintig jaar zijn ze dood.

Tijdens deze dag worden er twee lezingen gegeven. ’s Ochtends zal dhr. André Idzinga vanaf 11.00 uur een lezing geven over het stamboomonderzoek van Vriezenveners.nl. Hij gaat in vogelvlucht langs belangrijke en bijzondere zaken van het onderzoek. Hij vertelt over wevers van Vriezenveens ondergoed tot verveners van Wiekse turf en over de houders van de Joodse Menorah tot bezorgers van de Russische matroesjka.
’s Middags zal dhr. Daan Vossebeld u vanaf 13.30 uur inleiden in de wereld van het maken van een ‘beeldig’ familieboek. Diverse door hem gemaakte boeken kunnen worden ingezien.

De TVD zal worden gehouden op 11 november 2017 van 10.30 uur tot 15.30 uur in het Cultureel Centrum CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG te Vriezenveen.
Het centrum is met openbaar vervoer te bereiken per lijnbus vanaf station Almelo. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen in de buurt.

Bezoekers van de TVD kunnen tegen een gereduceerd tarief het Historisch Museum Vriezenveen bezoeken. Het museum ligt vlakbij het CCK2.

De toegang is gratis.

Verslag

Geen verslag beschikbaar

Alleen de auteur of een gebruiker met usertype afdelingssecretaris of hoger kan een verslag toevoegen/aanpassen


Geplaatst door Dhr. B.J.M. Nijkamp op 04 okt 2017 tijd: 11.38 - Laatste aanpassing door: Dhr. B.J.M. Nijkamp op: 25 okt 2017 tijd: 14.10
Aantal malen gelezen: 802